Error!

Batte de la Reine 2017 - Belgische Witte wijn - Château de Bioul
  • Batte de la Reine 2017 - Belgische Witte wijn - Château de Bioul

Batte de la Reine 2017 - Belgische Witte wijn - Château de Bioul

€ 16,50
Inclusief belasting

Witte wijn uit België, produceerd door Château de Bioul, AOP Côtes de Sambre et Meuse

Aantal

Add to wishlist

Batte de la Reine 2017 is een witte wijn die wordt geproduceerd in de Maasvallei, in het hart van de beroemde en historische wijngaarden. De wijngaard beslaat een oppervlakte van 11 hectare en ligt op de mooiste hellingen van Bioul, waarvan de bodem kalksteen is en wordt doorkruist door een plaat van koolstof houdende grond. Het Château de Bioul bewerkt elk van zijn percelen volgens de behoeften van deze om zo de principes van de rationele landbouw te respecteren.

Bovendien ontving het domein in 2019 een BIO-certificering. Voor de realisatie van deze witte wijn uit het jaargang 2017 werden volgende druivenrassen gebruikt : Cabernet blanc, Solaris en Johanniter. Bent u niet bekend met deze variëteiten? Dit is normaal, omdat Batte de la Reine 2017 in België werd gemaakt en niet in Frankrijk. Het is dus een eigenschap uit deze regio.

De technieken voor de biodiversiteit die door Vanessa Vaxelaire en haar echtgenoot Andy Wyckmans, eigenaren van het kasteel in samenwerking met hun keldermeester, Mélanie Chereau, zijn geïmplementeerd, bevorderen de ontwikkeling van een druif die rijk is aan aroma's en van een uitzonderlijke typiciteit.

Deze Batte de la Reine 2017 is een wijn met expressie komende uit traditionele en hedendaagse knowhow. De wijn onthult aroma's van bloemen en litchis in de neus en daarna in de mond een mooie complexiteit. De afdronk heeft een mooie prachtige zuurheid.

Om van deze wijn te genieten in de beste omstandigheden is het raadzaam deze op te dienen tussen 8 en 10°C, en kan vergezeld worden van vis, wit vlees of een toast van warme geitekaas.

CB0001

Datasheet

Kleur
Wit
Appellation
AOP Côtes de Sambre et Meuse
Druif(ven)
Cabernet blanc, Solaris, Johanniter
Land
België
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Château de Bioul (Famille Vaxelaire)
Wijnoogst
2020

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Batte de la Reine 2017 - Belgische Witte wijn - Château de Bioul

Witte wijn uit België, produceerd door Château de Bioul, AOP Côtes de Sambre et Meuse

Write your review
Je bent misschien ook geïnteresseerd in