Error!

Château Minuty 281 - Rosé wijn
  • Château Minuty 281 - Rosé wijn
  • Château Minuty 281 - Rosé wijn

Château Minuty 281 - 2019 - Rosé wijn

€ 51,00
Inclusief belasting

Rosé wijn uit Frankrijk, AOP Côtes de Provence

Aantal

Add to wishlist

Château Minuty 281 is een rosé wijn gemaakt met de beste druiven van de streek van Saint-Tropez . De wijngaarden van Château Minuty zijn gelegen in het hart van de Provence en domineren de dorpen van Gassin en Ramatuelle. Ze genieten van een gematigd maritiem klimaat. Het domein bestaat uit 60 hectare wijngaarden geplant op kalkstenen gronden en 80 hectare wijngaarden geplant op klei-kalksteen gronden. 20 hectare wijngaarden liggen op de hellingen van Valderian, in Ramatuelle. De familie Matton-Farnet is al 24 jaar aanwezig en zet zich in om kwalitatieve wijnen aan te bieden.

De druiven voor deze rosé Minuty 281 zijn 25 jaar oude Grenaches, Syrah en Cinsault. Het maakt deel uit van een uitzonderlijke cuvée en is herkenbaar aan zijn nummer 281, een knipoog naar de blauwe kleur van de fles.

Aangenaam aan het oog presenteert deze wijn kristalheldere reflecties die een mooie finesse suggereren. De neus is intens met aroma's van witte vruchten. De mond heeft een mooie minerale inslag. U kunt van deze Minuty 281 het best genieten met gerechten zoals een risotto van Sint-Jakobsvruchten of geroosterde kreeften.

281-220008

Datasheet

Kleur
Rosé
Regio
Provence
Appellation
AOP Côtes de Provence
Druif(ven)
Syrah, Grenache, Cinsault
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Château Minuty
Wijnoogst
2019

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château Minuty 281 - 2019 - Rosé wijn

Rosé wijn uit Frankrijk, AOP Côtes de Provence

Write your review