Error!

Château de la Rivière – Fronsac – 2015 – Rode wijn
  • Château de la Rivière – Fronsac – 2015 – Rode wijn

Château de la Rivière – Fronsac – 2015 – Rode wijn

€ 29,97
Inclusief belasting

Rode wijn uit Bordeaux, AOC Fronsac

Aantal

Add to wishlist

Château de la Rivière 2015 is een rode wijn uit de regio Bordeaux. Het heeft het gecontroleerde oorsprongslabel Fronsac dat betrekking heeft op niet minder dan 7 gemeenten ten westen van Libourne. Het klimaat is gunstig voor de goede rijping van de druif en het Château de la Rivière, het grootste landgoed van Fronsadais, cultiveert zijn wijnstokken op kleigrond. De Merlot is voornamelijk aanwezig in de compositie van deze vintage uit 2015.

De andere druivensoorten die er in mindere mate bij komen zijn Malbec, Cabernet-franc en Cabernet sauvignon . De oogst wordt handmatig uitgevoerd en de vinificatie blijft traditioneel en perceel. Dit laatste werd uitgevoerd in betonnen, roestvrijstalen en thermisch geregelde houttanks. Daarna duurde de rijping 15 maanden in vaten, waarvan 30% nieuw.

Château de la Rivière 2015 is een rode wijn die kort in de kelder kan blijven (gemiddeld tussen de 6 en 7 jaar). Het presenteert soepele tannines en een weelderige substantie. Het is een intense en nobele Fronsac-wijn die je zal verleiden met zijn tonen van zwart fruit, bramen en kruiden . Met zijn granaatrode kleur werd hij zeer goed ontvangen en behaalde hij zeer goede cijfers.

0120154

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
AOC Fronsac
Druif(ven)
Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Malbec, Sauvignon
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Château de la Rivière
Wijnoogst
2015

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château de la Rivière – Fronsac – 2015 – Rode wijn

Rode wijn uit Bordeaux, AOC Fronsac

Write your review