Error!

Château Croix Mouton – Bordeaux supérieur – 2016 – Rode wijn
  • Château Croix Mouton – Bordeaux supérieur – 2016 – Rode wijn

Château Croix Mouton – Bordeaux supérieur – 2016 – Rode wijn

€ 18,35
Inclusief belasting

Rode wijn uit Bordeaux, AOC Bordeaux Supérieur

Aantal

Add to wishlist

Château Croix Mouton is een gastronomische en vlezige rode wijn uit het wijnjaar 2016. Het is een wijn voor plezier gemaakt op kleigrond gelegen in Lugon, aan de rand van de Dordogne. Het is in een heel oud wijnbouwverleden dat de wijnstokken floreerden.

Sinds 1997 is de wijngaard eigendom van de familie Janoueix en heeft ze geprofiteerd van het advies van de oenoloog Jean-philippe Fort. Deze Bordeaux rode wijn is gerijpt in vaten en vaten. Het wordt voornamelijk gemaakt van een druivenras dat bij iedereen in de regio bekend is: Merlot . De Cabernet-franc vervolledigt de harmonie van deze wijn uit 2016. De afdruk van de knowhow van Janoueix is ​​een genot om te ontdekken tijdens het proeven.

Of je nu simpele amateurs bent of onvoorwaardelijke Franse rode wijn , je zult onvermijdelijk verliefd worden op deze rode wijn met een mooie donkere en intense kleur. Fruitige en kruidige wijn in de neus, het onthult een mond met een openhartige en intense aanval. Er verschijnen gesmolten tannines en de afdronk is aangenaam.

In de keuken kan Château Croix Mouton 2016 worden genoten met vlees zoals een lamsbout, allerlei soorten gegrild rood vlees of zelfs met geroosterde parelhoen. Het is ook heerlijk als het wordt gedronken met een goede bergkaas.

NEW-C-901

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Bordeaux Supérieur A.O.C.
Druif(ven)
Cabernet-Franc, Merlot
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Jean-Philippe Janoueix
Wijnoogst
2016

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château Croix Mouton – Bordeaux supérieur – 2016 – Rode wijn

Rode wijn uit Bordeaux, AOC Bordeaux Supérieur

Write your review