Error!

Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2018 - Rode wijn
  • Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2018 - Rode wijn

Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2018 - Rode wijn

€ 13,99
Inclusief belasting

Rode wijn uit Frankrijk, A.O.C. Côtes du Rhône

Aantal

Add to wishlist

De Côtes-du-Rhône bij uitstek. Fruitig en vlezig, met mooie tannines, het is de geweldige alledaagse wijn die bijna uitsluitend wordt gemaakt van onze wijngaarden in Grand Prebois (voor Grenache) en Vinsobres (voor Syrah). Een mooie wijn om altijd bij de hand te hebben ...

De vintage

Vintage 2018 wordt gekenmerkt door uitzonderlijke klimatologische omstandigheden. De bloei vindt dus plaats onder de beste omstandigheden, met een historisch overvloedige druivenproductie. Een paar regenachtige periodes aan het einde van de lente bemoeilijken de zaak een beetje met een aanval van meeldauw, maar het goede weer zet dan in tot de oogst, die plaatsvindt in idyllische omstandigheden. De wijnen beloven magnifiek te zijn.

Land

Op de Prebois-wijngaard, steenachtige kleigronden en kleigronden. In Vinsobres, terrassen rijk aan kwarts en mergel kalksteen.

Uitwerking

De oogstdatum wordt bepaald door de rijpheid en smaak van de bessen te controleren. Zodra ze in de kelder aankomen, worden de druiven gesorteerd en ontsteeld. Fermentatie vindt plaats in thermisch gereguleerde roestvrijstalen tanks van 150 hl tot 190 hl. De extractie gebeurt door overmatig te pompen volgens de proeverij. Na devatting en malolactische gisting worden de wijnen gedeeltelijk overgebracht naar houten vaten en gedeeltelijk naar roestvrijstalen vaten waar ze een jaar zullen rijpen.

000160

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Rhône
Appellation
AOC Côtes du Rhône
Druif(ven)
Cabernet Sauvignon, Merlot
Syrah, Grenache, Mourvedre
Land
Frankrijk
Wijnboer
Famille Perrin
Wijnoogst
2018

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2018 - Rode wijn

Rode wijn uit Frankrijk, A.O.C. Côtes du Rhône

Write your review